torsdag 30 december 2010

GOTT NYTT ÅR


Jag önskar Er bloggtittare ett GOTT NYTT ÅR!
I vardagsrummet finns en liten men naggande god knopp
det ger Lövstigen hopp!
Citronträdet försöker glädja Er alla med denna bild.

torsdag 23 december 2010

GOD JUL


Tomten har nu kommit till Lövstigen!Tomten har satt sig i stolen utanför köksfönstret, tittar o funderar, vad händer här?
Värdfolket tänker i alla fall på småfåglarna de har kakor-solrosfrön- o massor av nötter, talgbollar ibland är det skafferirens också.
Julmusik från radio Värmland hörs ut, dofter av revbenspjäll, limp bak, o man kan bli hungrig av bara doften.
I dag gör vi en vilodag för magen med endast fiskbullar, imorgon blir det massor av goda saker, härmodagen åt vi t o m björnkött, vi var till Tvällens värdshus.Där var det massor av olika slags maträtter, dessa dagar önskar man att det vore ok att ta med en liten påse hem, för man orkar inte äta mycket o allt. Men det som åts var gott, och magen stod i fyra hörn!!!!
Rolf o jag önskar alla våra bloggtittare en riktigt god jul, tack för detta fantastiska trädgårdsår, med många upplevelser.
Nu vandrar vi vidare med nya steg inför framtiden.
Kram Lena

söndag 5 december 2010

Andra advent


Andra ljuset i adventsstaken är nu tänd!
Gårdagen var en mysig utflykt som jag vill berätta om.
Jag har träffade gamla arbetskamrater i somras, vi såg i solstolarna på altanen o pratade om att träffas i höst. Vi bestämde följande utflykt. Marknaden i Nora.I går var dagen.... Vi åkte buss, härligt ingen behövde köra bil, vi kunde sitta o prata o skratta, i Nora blev det först kaffe, sedan gick vi runt och tittade. Det var en upplevelse, marknadsstånd på olika bakgårdar, med olika hantverk, ibland kunde man också gå in i någon inredningsaffär, värma sig samt handla. Mat på Stadshotellet o sedan glögg med pepparkakor. Dagen avslutades på en affär vid torget med antika saker, där fanns det rum,rum,rum,rum, att bara fortsätta titta på gamla saker minnas, ja ni vet. Vilken rolig affär, visst fanns det hattar, vi prova o skrattade. Till sommaren kanske man kan göra en ny utflykt, staden låg mycket vackert.
I dag har kylan tagit en paus. Promenaden ner till Säffle blev svettig, mössa och vantar åkte av för jag hade tagit på mig för mycket kläder. Men i morgon ska det visst bli kallt igen. Bilden är från plommonträdet i sin vinterskrud.

onsdag 1 december 2010

Första advent


Genom åren har det varit olika modeller på ljusstakar,i mina ägor!
När barnen var små hade vi en ljusstake som vi plockade mossa till, satte dit flugsvampar, mossan var mjuk i början, sedan blev den torr o brandfarlig.
Idag har vi en adventsstake med bockar, i år har jag varit lat satt dit några grenar av gran, sedan är det knutet en liten rosett.
Traditioner är kultur, visst är det förväntningar på G, när julen kommer intågande.
Intågande var fel ord, det går som ett expresståg, nu har jag tid, trodde jag men tiden bara rusar iväg.
Idag onsdag saknade jag trädgårdskursen, där var det vårkänning, men utanför fönstret i Säffle är det minus 19 grader.