söndag 16 maj 2010

Säffles skärgård LURÖ





Igår besökte vi Lurö! Vi blev hämtade med båt från Ekenäs, himlen öppnade sig vid utfärden till Lurö, men vi var positiva. Vi lägger till vid Stenstaka och ska under dagen vandra på lederna utöver Husön, Källbergsön och Lurön.
Vi ville uppleva öarnas säregna natur med allvarlig barrskog, leende lundar med ädellövskog, klippstränder med utsikt över glittrande fjärdar där Djurö eller Kinnekulle bildar fond.
Efter landstigningen, var det dags för första fikat, ja....det blev med utspätt kaffe,men vad gör det. Men sedan slutade regnet och vi kunde vandra runt.
Vi kollar på den gamla ruinen från tegelbruket, besöker Bösshamnen, tittar på fina utsikter. Går vidare till Munkkällan, Stånguddens fyr och målet var Basteviken.
Vi vandrade nästan sju timmar, med mycket mat allt från kycklingklubbor, sallad, potatissallad, revbenspjäll, äggsmörgås,nykokt kaffe o godis.
Som läsare förstår du att vi fördelade tyngden från ryggen till magen, dagen slutade med solsken, och kläderna hamnade i ryggsäcken. Vår skeppare berättade att det blivit 18 grader varmt, men bara sju i vattnet. Vi njöt alltså av hela dagen.

1 kommentar:

Madde sa...

Men så lustigt det kan bli. Googlade efter växtskyltar, såg länk till dig via en bloggare som köpt skyltar härifrån, och sen inser jag att du kommer från Säffle. Har också läst artiklarna i ST om er trädgård.

Din blogg hamnar nu bland mina favoriter, och du får snart mail med beställning på skyltar.

Hälsningar från en fd Säfflebo som flyttat till Liljedal.