torsdag 28 maj 2009

Lenas Ransäterskaka för många


En verkligt bra kaka när man vill bjuda många trevliga människor på fika.
4 hela ägg
2 äggvitor
5 dl socker
5 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 dl vatten
Så här gör man:
Sätt ugnen på 175 gr. Vispa de hela äggen, äggvitorna och strösockret pösigt.
Sikta ner mjöl och bakpulver och rör i vattnet.
Grädda i väl smord och bröad(bakplåtspapper går förstås utmärkt)långpanna i 20-25 min(nedersta falsen)kakan ska gräddas till en ljust gyllenbrun färg.
Glasyr
2 äggulor
200 gr smör
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
Man smälter först smöret med florsockret. Sedan tar man kastrullen av plattan och rör ner vaniljsockret och låter det hela svalna.
När smör-sockerblandningen svalnat rör man ner äggulorna.
Låt kakan svalna något innan smörglasyren breds på.
Sist strör man-om man vill- kokos över glasyren och kakan. Man kan också garnera med en vacker blomma från trädgården.

1 kommentar:

Carina Heimdahl sa...

När är den färdig?