onsdag 3 november 2010

Stomp

Idag har vi gått runt i vår trädgård, pratat om sommaren som var o sommaren som kommer.
Alla ger mycket energi, hej o hå vad vi kommer att odla nästa sommar.
Ett härligt gäng som mår gött, tillsammans. I dag hade jag förberett fikabröd, här kommer receptet.
Wermes stomp.
5 dl fil
1½ dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk krossad anis
2 tsk krossad fänkålsfrön
11 dl rågsikt
Så här gör man:
Blanda alla ingredienser i matberedare till lämplig konsistens. Eventuellt behöver man komplettera med lite vetemjöl till utbakningen.
Kavla ut degen till tunna kakor med vanlig kavel, slutkavla degen på båda sidorna med krysskavel.
Grädda stompkakorna i torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Det skall alltså inte vara smör i pannan.

Ett trevligt bröd att bjuda på då det är lite höstmys.

Inga kommentarer: