onsdag 29 juli 2009

Grebbestad



Vilken tur att det finns torktumlare! Det regnade mycket i väst, tur var att moderna apparater fanns i badrummet, jag tänker på tumalaren, min byxor var genomvåta av allt regn, trots att det blev mycket affärsbesök så blev man blöt. Men .....
det fanns många saker att se, bl.a var jag mycket imponerad av fiskmåsen på taket mittemot. Mamma fiskmås låg o ruvade på sin unge nästan hela dygnet, pappa fiskmås kom ibland o bytte av mamma så hon kunde få i sig lite mat. Tänk att bo med utsikt över bukten, folket, turisterna och naturen. Där var det ingen som klagade på att bli blöt!
Det blev fisk till alla måltiderna, ja både för mig och fiskmåsen, härligt, med färsk fisk. Men fiskmåsen lider nog inte av svindel, tänk att balansera hela dagen så att inte något misstag görs, och att fiskmåsungen kanske ramlade ner. Positivt med regn, nu slipper man vattna, men oj vad det växer i trädgården. Växterna är fortfarande ett livsvillkor för att vi skall kunna existera på jorden. Det är växterna som skapar luften åt oss. Det är tack vare växternas utandning som vi har luft att dra in i våra lungor, luft som syresätter hjärtat och blodet, aktiverar musklerna. Vi andas in och andas ut- en växelverkan mellan växter och människan och mellan människan och växter.

1 kommentar:

Britt sa...

Vad härligt med färsk fisk varje dag. och fiskmåsen hade ju bästa utsikten.//Britt